Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sviečková z králika

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 72359x
Sviečková z králika

Názov sám o sebe hovorí všetko. Chuť musíte vyskúšať! Recept na sviečkovú z králika plný korenia.

vytlačiť recept Sviečková z králika
recept Sviečková z králika sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lístky bobkový list
600 ml voda
2 lyžice maslo
2 lyžice cukor
1 lyžička sušený tymian
3 ks petržlen
3 ks cibula
2 lyžice olej
1 ks králik
1 ks zeler
1 lyžička soľ
5 guličiek nové korenie
4 ks Mrkva
400 ml ocot
120 g slanina
8 guličiek celý čierne korenie
5 guličiek jalovec
400 ml smotana
1 lyžica soľ

Postup prípravy receptu

Najskôr naporcuje králika, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na moridlo alebo ak rôsol nakrájame koreňovú zeleninu a cibuľu. Dáme do hrnca, zalejeme octom zmiešaným s vodou a pridáme korenie. 8 minút varíme a necháme vychladnúť. Králika dáme do hrnca a zalejeme moridlom tak, aby bol ponorený a dáme do chladu na 3 až 4 dni. Potom rôsol scedíme, mäso osušíme a sprudka opečieme na masle, aby sa mäso zatiahlo. Mäso obložíme zeleninou a korením z moridlá a dáme piecť do rúry na 190 ° C asi 30 minút. Králika podlejeme horúcou vodou a pečieme 2 hodiny, až mäso ide od kosti. Zeleninu rozmixujeme a privedieme do varu. Zašľaháme smotanu, premiešame a dochutíme cukrom a soľou. Mäso môžeme vykostenie. Sviečkovú z králika podávame tradične s knedle.

Komentáre k receptu Sviečková z králika (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty