Sviečková z králika
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 72359x
Názov sám o sebe hovorí všetko. Chuť musíte vyskúšať! Recept na sviečkovú z králika plný korenia.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lístky | bobkový list |
600 ml | voda |
2 lyžice | maslo |
2 lyžice | cukor |
1 lyžička | sušený tymian |
3 ks | petržlen |
3 ks | cibula |
2 lyžice | olej |
1 ks | králik |
1 ks | zeler |
1 lyžička | soľ |
5 guličiek | nové korenie |
4 ks | Mrkva |
400 ml | ocot |
120 g | slanina |
8 guličiek | celý čierne korenie |
5 guličiek | jalovec |
400 ml | smotana |
1 lyžica | soľ |
Postup prípravy receptu
Najskôr naporcuje králika, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na moridlo alebo ak rôsol nakrájame koreňovú zeleninu a cibuľu. Dáme do hrnca, zalejeme octom zmiešaným s vodou a pridáme korenie. 8 minút varíme a necháme vychladnúť. Králika dáme do hrnca a zalejeme moridlom tak, aby bol ponorený a dáme do chladu na 3 až 4 dni. Potom rôsol scedíme, mäso osušíme a sprudka opečieme na masle, aby sa mäso zatiahlo. Mäso obložíme zeleninou a korením z moridlá a dáme piecť do rúry na 190 ° C asi 30 minút. Králika podlejeme horúcou vodou a pečieme 2 hodiny, až mäso ide od kosti. Zeleninu rozmixujeme a privedieme do varu. Zašľaháme smotanu, premiešame a dochutíme cukrom a soľou. Mäso môžeme vykostenie. Sviečkovú z králika podávame tradične s knedle.