Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sviečková Stroganov

  • hlavné chody
  • ruská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 166716x
Sviečková Stroganov

Populárna úprava sviečkovice, na ktoré si určite pochutnáte

vytlačiť recept Sviečková Stroganov
recept Sviečková Stroganov sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky paradajkový pretlak
3 ks paradajky
mletý korenie
kôpor
mletý bobkový list
2 ks nakladané uhorky
1 lyžica kapary
petržlen
200 ml kyslá smotana
600 g sviečková
1 ks cibula
100 ml mäsový vývar
1 ks citrón
2 lyžice olej
10 ks zelené olivy

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na tenké rezance a zrpudka opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, a za stáleho miešania ďalej opekáme. Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak, olúpané a nakrájané paradajky, podlejeme vývarom a krátko podusíme.
Potom vložíme kapary, na kocky nakrájané uhorky, vykôstkované olivy, zjemníme kyslou smotanou a prehrejeme. Okoreníme bobkovým listom, trochou citrónovej šťavy, nakrájanú petržlenom a kôprom.
Zdobíme plátkom citrónu a podávame v šálkach s čerstvým pečivom.

(Zdroj: www.slovart.cz, foto: Ja B. Poláčka)

Komentáre k receptu Sviečková Stroganov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty