Sviečková Stroganov
- hlavné chody
- ruská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 169365x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | paradajkový pretlak |
3 ks | paradajky |
mletý korenie | |
kôpor | |
mletý bobkový list | |
2 ks | nakladané uhorky |
1 lyžica | kapary |
petržlen | |
200 ml | kyslá smotana |
600 g | sviečková |
1 ks | cibula |
100 ml | mäsový vývar |
1 ks | citrón |
2 lyžice | olej |
10 ks | zelené olivy |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na tenké rezance a zrpudka opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, a za stáleho miešania ďalej opekáme. Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak, olúpané a nakrájané paradajky, podlejeme vývarom a krátko podusíme.
Potom vložíme kapary, na kocky nakrájané uhorky, vykôstkované olivy, zjemníme kyslou smotanou a prehrejeme. Okoreníme bobkovým listom, trochou citrónovej šťavy, nakrájanú petržlenom a kôprom.
Zdobíme plátkom citrónu a podávame v šálkach s čerstvým pečivom.
(Zdroj: www.slovart.cz, foto: Ja B. Poláčka)