Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sviečková na mede

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62645x
Sviečková na mede

Hovädzie sviečková v medovej marináde.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Sviečková na mede
recept Sviečková na mede sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica hladká múka
150 g anglická slanina
4 plátky hovädzie sviečková (150g)
soľ
1 kelímok kyslá smotana
3 lyžice olej
100 ml jablkový džús
500 g jablko

marináda:

120 ml biele víno
1 lyžička drvený farebný korenie
1 lyžička soľ

na obalenie:

3 lyžice med

na ozdobu:

kučeravý petržlen alebo pór

Postup prípravy receptu

Víno (lepšia je suché) zahrejeme, pridáme med, soľ i korenie a krátko povaríme. Plátky sviečkovice osolíme a naložíme do vychladnutej marinády aspoň na hodinu. Jablká nakrájame na osminky. Slaninu nakrájame na "hranolky" a opečieme ju na suchej panvici. Vyberieme ju a udržiavame teplú. Do výpeku vložíme krátko orestovat jablká. Potom je podlejeme džúsom a necháme 5 minút prevariť. Plátky mäsa vyberieme z marinády a opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji. Potom ich vyberieme a udržujeme teplé. Výpek doplníme zvyšnú marinádou, zaprášime múkou a orestujeme ju. Prilejeme smotanu a povaríme. Nakoniec pridáme jablká a prehrejeme. Podľa chuti prisolíme. Jablčno-smotanovou omáčku naservíruje na taniere. Na každú porciu položíme plátok mäsa, ozdobíme anglickou slaninou a posypeme kolieskami póru alebo vetvičkou kučeravej petržlenu.

Komentáre k receptu Sviečková na mede (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty