Sviečková bez múky, octu a cukru
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 23863x
Veľmi jednoduchá omáčka, dobrá, jemná, rýchla. U nás patrí k obľúbeným.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | sladká smotana |
5 - 10 dkg | slanina |
4 ks | cibula |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 balíček | mrazená zelenina pod sviečkovú |
soľ | |
podľa chuti: | |
divoké korenie |
Postup prípravy receptu
Do malého množstva vody dáme variť divoké korenie, bobkový list, celé korenie, jalovec, nové korenie, ako sme zvyknutí. V inom kastróle vyškvaříme slaninu. Na nej necháme zosklovatieť nasekanú cibuľu. Pridáme vrecko mrazenej zeleniny pod sviečkovú, ktorú restujeme. Všetko osolíme, zalejeme vývarom z korenia tak, aby všetko bolo ponorené. Povaríme už len krátko. Sviečkovicu odstavíme z ohňa, pridáme smotanu sladkú, kyslú a dobre premixujeme ručným mixérom. Cibule a smotany omáčku zahustí aj dochutí. Bez slaniny, s použitím oleja môžu sviečkovicu aj vegetariáni. Sviečkovú bez múky, octu a cukru podávame ako klasickú sviečkovú. Môžeme použiť na zvyšky pečeného kurčaťa, sekanou, guličky z mletého mäsa, alebo rýchlo restovanou plátok mäsa.
Komentáre k receptu Sviečková bez múky, octu a cukru (2 komentáre)
-
ľaľka
23.February 2012 13:54
toto je fuj ha
-
gizela papesova
11.September 2011 23:11
viborne jedlo