Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sviatočný marhuľový koláč

  • múčniky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25824x
Sviatočný marhuľový koláč

Recept na výborný a rýchly koláč sa ľahkou prípravou.

vytlačiť recept Sviatočný marhuľový koláč
recept Sviatočný marhuľový koláč
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

12 ks marhule

cesto:

200 g zemiaková múčka
4 ks žĺtok
24 ks mandle
200 g margarín
100 g trstinový cukor
1 ks bielok

Postup prípravy receptu

Asi 12 väčších marhúľ ponoríme na niekoľko sekúnd do vriacej vody a olúpeme ich. Potom marhule rozpolíme, vyberieme kôstku a do každej polovice dáme celú lúpanú tonzile. Tortovú formu s priemerom 24 - 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Dno posypeme trstinovým cukrom a pokryjeme Polovičky marhúľ, pričom dávame pozor, aby sa mandle neposunul zo stredu marhule. Do nádoby mixéra dáme zemiakovú múčku, žĺtky, bielok, margarín a trstinový cukor. Všetko dobre rozmixujeme a cesto opatrne nalejeme na marhule. Marhuľový koláč dáme do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 ° C a pečieme asi 25 minút. Po upečení vyklopíme marhuľový koláč na veľký tanier, na ktorý sme rozprestrel voskový papier. Pokvapkáme rozpusteným margarínom a posypeme dvoma lyžicami cukru. Koláč necháme pod grilom asi tak 7 - 8 minút, kým nám cukor nezežloutne. Hotový sviatočné marhuľový koláč nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Sviatočný marhuľový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty