Sviatočný marhuľový koláč
- múčniky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26877x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | marhule |
cesto: | |
200 g | zemiaková múčka |
4 ks | žĺtok |
24 ks | mandle |
200 g | margarín |
100 g | trstinový cukor |
1 ks | bielok |
Postup prípravy receptu
Asi 12 väčších marhúľ ponoríme na niekoľko sekúnd do vriacej vody a olúpeme ich. Potom marhule rozpolíme, vyberieme kôstku a do každej polovice dáme celú lúpanú tonzile. Tortovú formu s priemerom 24 - 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Dno posypeme trstinovým cukrom a pokryjeme Polovičky marhúľ, pričom dávame pozor, aby sa mandle neposunul zo stredu marhule. Do nádoby mixéra dáme zemiakovú múčku, žĺtky, bielok, margarín a trstinový cukor. Všetko dobre rozmixujeme a cesto opatrne nalejeme na marhule. Marhuľový koláč dáme do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 ° C a pečieme asi 25 minút. Po upečení vyklopíme marhuľový koláč na veľký tanier, na ktorý sme rozprestrel voskový papier. Pokvapkáme rozpusteným margarínom a posypeme dvoma lyžicami cukru. Koláč necháme pod grilom asi tak 7 - 8 minút, kým nám cukor nezežloutne. Hotový sviatočné marhuľový koláč nakrájame a môžeme podávať.