Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sviatočné perníčky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61579x
Sviatočné perníčky

Perníky vydrží veľmi dlho, dajú sa aj zamraziť. A môžeme si ich tak dopriať nielen na Vianoce.

vytlačiť recept Sviatočné perníčky
recept Sviatočné perníčky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

4 dkg rastlinný tuk Smetol
1 lyžička mletá škorica
1 lyžička jedlá soda
2 lyžice med
1 lyžička perníkovej korenie
50 dkg cukor múčka
4 ks vajcia
80 dkg hladká múka
1 lyžica mletá káva

poleva:

1 lyžička ocot
1 ks bielok
20 dkg cukor múčka

Postup prípravy receptu

Na cesto vyšľaháme krupicová cukor sa 4 celými vajcami do peny. Pridáme rozpustený tuk, med, kávu, škoricu a jedlú sódu. Pridáme časť múky a cesto preložíme na dosku, kde sa zvyškom múky vypracujeme cesto. Hotové cesto dáme do igelitu na 1 - 2 dni, necháme záležať zabalené v utierke najlepšie pod vankúšom, nie v chladničke. Ale je možné robiť perníky aj ihneď. Cesto rozvaľkáme na plát a vykrajujeme formičkami na plech, ktorý sme vopred vyložili papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre a potom ich ihneď potierame vyšlehaným vajíčkom. Perníčky nadobudnú a neroztékají sa. Sviatočné perníčky zdobíme polevou, ktorú našľaháme vareškou z jemne preosiateho cukru, lyžičky octu a bielka. Nešleháme metličkou, poleva by sa nám lámala a opadávala.

Komentáre k receptu Sviatočné perníčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty