Sviatočná sekaná pečienka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 134097x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 ml | biely jogurt |
1/2 ks | pór |
1 ks | vajcia |
150 g | sterilizovaný hrášok |
mleté čierne korenie | |
800 g | zemiaky |
500 g | mleté hovädzie mäso |
1 svazeček | kôpor |
soľ | |
1 zväzok | koreňová zelenina |
1 - 2 lyžičiek | citrónová šťava |
1 svazeček | petržlen |
1 lyžička | plnotučná horčica |
1 svazeček | pažítka |
Postup prípravy receptu
Hrášok necháme na sitku odkvapkať. Zeleninu očistíme a umyjeme. Zeler, petržlen a mrkvu nakrájame na kocky, pór na kolieska. Potom zeleninu nasypeme do vriacej osolenej vody a asi 3 minúty povaríme. Vyberieme a necháme odkvapkať. Mäso zmiešame s vajcom, horčicou a 3 / 4 odkvapkane zeleniny. Osolíme, okoreníme a vytvarujeme šišku Položíme ju do pekáča vypláchnutého studenou vodou. V predhriatej rúre pečieme na 200 ° C približne 40 minút. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, rozštvrtíme a dáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme približne 20 až 25 minút. Bylinky umyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. V miske premiešame bylinky, jogurt, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Nakoniec vmiešame hrášok. Zemiaky zlejeme a zmiešame so sekanou petržlenovou vňaťou. Sekanou pečienku nakrájame na plátky, posypeme zvyšnou zeleninou a podávame so zemiakmi a hráškovo omáčkou.