Švédsky koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 54721x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | maslo |
cesto: | |
1 hrnek | kryštál cukor |
3 hrnky | polohrubej múky |
1 ks | prášok do pečiva |
náplň: | |
1 ks | vanilkový cukor |
hrozienka | |
3 ks | tvaroh |
2 ks | vajcia |
mlieko | |
1 hrnek | kryštál cukor |
Postup prípravy receptu
Múku, cukor a prášok do pečiva zmiešame dohromady. Polovicu sypkej zmesi rovnomerne nasypeme na plech, ktorý vopred v silnej vrstve vymažeme maslom. V miske zmiešame tvarohy, cukor, vajíčka, vanilkový cukor a trochu mlieka a vyšľaháme hladkú hmotu, do ktorej pridáme hrozienka. Opatrne nalejeme na sypké cesto a rozotrieme do krajov. Druhú polovicu cesta rovnomerne nasypeme na tvarohovú hmotu. Nakoniec husto poukladáme tenkými plátkami masla. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 45minut.