Švédska treska
- hlavné chody
- švédská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 132262x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 ml | kyslá smotana |
1 ks | pór |
1000 g | treska |
1 ks | cibula |
5 ks | Mrkva |
200 g | syr |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
sekaná pažítka | |
sekaná petržlenová vňať | |
provensálske korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Tresku očistíme, umyjeme a naporcuje. Mrkvy očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pór opláchneme a nakrájame na tenké kolieska, cibuľu olúpeme a pokrájame na drobné kocky. Rúru predhrejeme na 200 ° C, zapekaciu misku vymažeme olivovým olejom. Na panvici na troške oleja osmažíme pripravenú zeleninu a preložíme do zapekacej misky. Na tento základ rozložíme tresky, osolíme, okoreníme a na štvrť hodiny dáme piecť do rúry. Medzitým vmiešame do kyslej smotany pažítku s petržlenovou vňaťou, osolíme, okoreníme a takto pripravenú zálievkou celú tresku zakryjeme. Všetko zasypeme strúhaným syrom a dopekáme ďalších 15 minút. Ihneď po upečení môžeme švédskou tresku servírovať, chutí výborne.