Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Švédska treska

  • hlavné chody
  • švédská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132262x
Švédska treska

Chutne pripravená treska.

vytlačiť recept Švédska treska
recept Švédska treska sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 ml kyslá smotana
1 ks pór
1000 g treska
1 ks cibula
5 ks Mrkva
200 g syr

podľa chuti:

mleté biele korenie
sekaná pažítka
sekaná petržlenová vňať
provensálske korenie
soľ

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Tresku očistíme, umyjeme a naporcuje. Mrkvy očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pór opláchneme a nakrájame na tenké kolieska, cibuľu olúpeme a pokrájame na drobné kocky. Rúru predhrejeme na 200 ° C, zapekaciu misku vymažeme olivovým olejom. Na panvici na troške oleja osmažíme pripravenú zeleninu a preložíme do zapekacej misky. Na tento základ rozložíme tresky, osolíme, okoreníme a na štvrť hodiny dáme piecť do rúry. Medzitým vmiešame do kyslej smotany pažítku s petržlenovou vňaťou, osolíme, okoreníme a takto pripravenú zálievkou celú tresku zakryjeme. Všetko zasypeme strúhaným syrom a dopekáme ďalších 15 minút. Ihneď po upečení môžeme švédskou tresku servírovať, chutí výborne.

Komentáre k receptu Švédska treska (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty