Švajčiarska omeleta
- hlavné chody
- švýcarská kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 127933x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
1 lyžička | rozpustené maslo |
1 lyžica | strúhanka |
100 g | eidam |
2 lyžice | smotana |
maslo na vymastenie | |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Teflónovou panvicu ľahko potrieme maslom. Pór očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Vajcia rozšľaháme so smotanou, soľou, korením a rozpusteným maslom. Do vaječnej zmesi vmiešame kolieska póru, strúhanku a syr a vytvoríme hustejšiu hmotu, ktorú nalejeme na rozohriatu panvicu a smažíme do zrazenia omelety. Švajčiarskou omeletu podávame s tmavým chlebom a zeleninou.