Svadobné koláčiky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 160100x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
citrónová kôra | |
1 pohár | olej |
250 ml | mlieko |
250 g | hladká múka |
3 ks | žĺtok |
2 lyžice | cukor krupica |
250 g | polohrubá múka |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | droždie |
drobení: | |
odrobinky | |
na potření: | |
žĺtok | |
náplň: | |
lekvár | |
plnka: | |
1 ks | žĺtok |
1 balíček | tvaroh |
30 g | cukor múčka |
1 lyžička | maslo |
1 balíček | vanilkový cukor |
Postup prípravy receptu
Z časti vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, cukor, citrónovú kôru, vyplývajúci kvások, žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku a olej. Zarobíme do hladkého cesta a necháme kysnúť. Medzitým vymiešame tvaroh s maslom, žĺtky a cukry do tvarohovej náplne. Z vykysnutého cesta uždibujeme kúsky, do ktorých vždy zabalíme lyžičku tvarohu, ako do kysnutých knedlíkov. Potom guličku rozplácneme na placku, vyhĺbime jamku, naplníme lekvárom, posypeme posýpkou, pomašlujeme žĺtkom. Koláčiky skladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C, kým nezezlátnou.