Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sushi z českých rybníkov

  • hlavné chody
  • japonská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 54150x
Sushi z českých rybníkov

Sushi je síce tradičný japonský pokrm, pripravovaný z morských rýb, ale český KUCHTÍK sa nezaprie, a tak môžete japonskou špecialitku ochutnať v českej verzii.

vytlačiť recept Sushi z českých rybníkov
recept Sushi z českých rybníkov sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks čili paprička
500 g kaprí filet (bez kože a kostí)
2 lyžice ryžový ocot
2 lyžičky cukor
50 ml saké na varenie
100 ml voda
1 lyžička mirino (sladké japonskej víno)
50 ml sójová omáčka
50 g cukor
480 g varená ryža na suši
10 g koreň zázvoru
1/2 lyžičky soľ
1 lyžička prášok dash

Postup prípravy receptu

Zázvor ošúpeme a nastrúhame, chilli papričku nakrájame a rozemneme. Všetky suroviny okrem kapra dáme do hrnca a privedieme k varu. Vložíme rybu a za desať sekúnd ju zase vyberieme. Nevaríme! Po vybratí z marinády dáme filet na 1 minútu do studenej vody. Potom ho opäť vložíme do hrnca s omáčkou, zaťažíme tanierikom, priklopíme pokrievkou a asi 12 minút na veľmi miernom ohni povaríme. Ryba takto nasiakne všetky ingrediencie. Kapra necháme v marináde vychladnúť a potom ho nakrájame na prúžky. V kastrůlku zahrejeme ocot, vmiešame soľ a cukor. Miešame tak dlho, až sa suroviny v octe rozpustí. Zmesí ochutíme vychladenú sushi ryžu a premiešame. Do misky dáme trošku octu, zalejeme vodou. V tekutine namáčame ruky az ryže vytvarujeme 16 oválnych hrudiek. Na každú dáme porciu vychladnuté odkvapkane ryby a mierne ju pritlačíme. Sushi z českých rybníkov podávame ako netradičný chuťovku.

Komentáre k receptu Sushi z českých rybníkov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty