"""Šup do vody"" od babičky"
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 128311x
Veľmi sýty a vlastne Bezmäsité pokrm, ktorý nevyžaduje pre prípravu nákup drahých surovín. Všetky z uvedených iste doma máme. Slaninu možno nahradiť za sójové mäso.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
1 - 2 hrstí | sušené huby |
1/2 kg | zemiaky |
3 ks | cibula |
20 dkg | anglická slanina |
maslo | |
cestíčko: | |
1 dl | mlieko |
1/2 kg | hrubá múka |
Postup prípravy receptu
Uvaríme zemiaky v šupke, potom je olúpeme a pokrájame na väčšie kúsky (štvrťky). Cesto na knedličky pripravíme z hrubej múky, do ktorej pridáme mlieko a vymiešame. Cesto má byť hladké a má sa odlepovať od stien misy, takže oboje dávame podľa potreby. V osolenej vode spolu so sušenými hubami uvaríme knedličkami - lyžicou ukrajujú cesto a "hádžu" do vriacej vody. Premiešame, aby sa knedličky odlepili od dna a varíme asi 10 minút. Vyberieme je spolu s hubami. Než sa povarí knedličky, v hlbšom kastróle na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú anglickú slaninu a osmažíme ju. Potom vložíme pripravené pokrájané zemiaky a premiešame. Nakoniec vmiešame uvarené knedličky s hubami. "Šup do vody" od babičky osolíme a podávame.