Šunkovo-sýrové predjedlo
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 144103x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 plátkov | tvrdý syr |
1/2 ks | pór |
100 g | tavený syr s bylinkami |
8 plátkov | šunka |
100 g | žervé |
podľa chuti: | |
sekaný tvrdý syr | |
soľ | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Pór umyjeme, osušíme a časť nasekáme najemno. Zvyšok použijeme na ozdobu. Tavený syr a žervé vyšľaháme dohromady, podľa chuti osolíme, okoreníme a nakoniec vmiešame jemne usekaný pór. Podľa chuti môžeme vmiešať aj kúsok nasekaného tvrdého syra. Na dosku rozložíme plátky šunky, na ktoré položíme plátok syra. Lyžicou nanesieme syrovou zmes a všetko stočíme do silnej rolky. Tú potom šikmo rozrežeme. Na tanierik rozdelíme vždy dve přepůlené rolky, ozdobíme zvyšným pórom, prípadne zeleninou a ovocím podľa sezóny. Šunková-syrový predjedlo servírujeme dobre vychladený s plátkami veky.