Sunarková nepečená roláda
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 134540x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | rum |
150 g | cukor múčka |
150 g | maslo |
200 g | Sunarka |
1 ks | vajcia |
krém: | |
1 ks | uvarený žĺtok |
100 g | maslo |
3 lyžice | kakao |
100 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Zmiešame Sunarka a oba cukry a všetko preosejeme do misy. Pridáme vajcia, rum a maslo. Zo všetkého vypracujeme hladké cesto. Alobal pocukrujeme a opatrne na ňom vyvaľkáme z cesta asi 5 mm tenkú placku. Pripravíme si náplň. Uvarený žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme cukor a kakao a ušľaháme v hladký krém. Krémom potrieme placku a opatrne ju pomocou alobalu zrolujeme. Zabalíme ju do alobalu a roládu necháme v chladničke asi 2 - 3 hodiny stuhnúť. Krájame na plátky o sile asi 5 - 10 mm. Podľa chuti môžeme namáčať treba v čokoládovej poleve.