Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šugo

  • hlavné chody
  • jugoslávská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 39096x
Šugo

Výborné a chutné jedlo z mletého mäsa a zeleniny. Koľko mäsa - toľko cibule - toľko mrkvy, to je základ tohto jedla.

vytlačiť recept Šugo
recept Šugo sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 konzervy paradajkový pretlak
1/2 kg cibula
1/2 kg mleté mäso (mix)
1/2 kg Mrkva
3 - 5 hrstí majorana

podľa chuti:

kečup
korenie
soľ

podľa potreby:

voda na podliaty
rastlinný olej

Postup prípravy receptu

Zeleninu si podľa potreby očistíme. Cibuľu nakrájame na malé kocky, mrkvu nastrúhame nahrubo. Cibuľu necháme na malom množstve oleja zosklovatieť, potom pridáme nastrúhanú mrkvu. Keď je zelenina mierne osmahlá, pridáme mleté mäso, ktoré vareškou rozšťoucháme a vmiešame do zeleniny. Keď je aj mäso ľahko osmahlé, pridáme obidva paradajkové pyré (väčšie konzervy), podlejeme menším množstvom vody tak, aby boli ingrediencie len ľahko ponorené. Šugo dusíme asi 30 minút za občasného miešania. Pridáme veľa majoránky, osolíme, okoreníme a ešte prípadne dochutíme kečupom. Ako príloha k šugo sa najlepšie hodí biele pečivo.

Komentáre k receptu Šugo (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty