Študentská pizza
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69575x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | paradajka |
200 g | plátkový syr |
200 g | saláma |
cesto: | |
350 ml | hladká múka |
150 ml | vlažná voda |
8 lyžíc | olej |
2 lyžičky | soľ |
na potření: | |
3 strúčiky | cesnak |
2 lyžice | olej |
2 lyžice | kečup |
podľa chuti: | |
korenie | |
oregano |
Postup prípravy receptu
Do misy preosejeme hladkú múku so soľou. Prilejeme olej a asi 150 ml vlažnej vody. Uhněteme hladké a vláčne cesto. Utvoríme z neho bochník, ten prikryjeme utierkou a necháme ho pol hodiny odpočinúť. Medzitým si pripravíme suroviny na obloženie pizze. Cesnak prelisujeme a premiešame s olejom a kečupom. Paradajky nakrájame na tenké plátky. Odpočinuté cesto rozdelíme na 2 - 3 diely podľa toho, ako veľké pizze chceme. Na pomúčenej ploche rozvaľkáme každý diel na tenký plát okrúhleho tvaru. Prenesieme ho na vymastený alebo papierom na pečenie opatrený plech. Prstami vytlačíme okraje a každý plát potrieme zmesou z oleja, kečupu a cesnaku. Poukladáme plátky syra, salámy a paradajkami. Študentskú pizzu posypeme oreganom a korením v predhriatej rúre dozlatista.