Studená polievka z cmaru
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 6152x
Osviežujúci polievku z cmaru so zeleninou podávame nielen v letných dňoch, ale napríklad aj ako desiatu alebo večeru pri dodržiavaní redukčnej diéty.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | veľká zelená paprika |
400 ml | cmar |
čerstvý petržlen | |
1 zväzok | reďkovky |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Papriku umyjeme, osušíme a na suchej panvici opečieme zo všetkých strán. Tenkú šupku olúpeme, papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Reďkovky očistíme, polovicu nakrájame na plátky a zvyšné guličky nasekáme na kúsky. Petržlenovú vňať jemne nasekáme. Cmar s paprikami a reďkovkami mixujeme 2 minúty, pridáme soľ, korenie a časť zelenej petržlenovej vňate. Ešte krátko premixujeme a rozdelíme do misiek. Zelenú studenú polievku z cmaru zdobíme kolieskami reďkoviek a zvyškom petržlenu. Polievku z cmaru podávame dobre vychladenú s tmavým pečivom.