Studená kôprová omáčka
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 57680x
Jednoduchý recept na studenú kôprová omáčku, ktorú podávame k pečeným mäsám, rybám a zelenine.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | varený žĺtok |
3 lyžice | smotana na šľahanie |
2 lyžice | ostrá horčica |
250 ml | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
cukor | |
čerstvý alebo sterilizovaný kôpor | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo. Vyberieme žĺtky a necháme ich vychladnúť. V miske je rozdrobíme, pokvapkáme olejom, pridáme horčicu a vymiešame do hladka. Kyslú smotanu zmiešame so šľahačkou a spojíme s roztlačeným žĺtky. Nakoniec vmiešame kôpor a podľa potreby dochutíme soľou a cukrom. Necháme rozležet vchladu. Studenú kôprová omáčku podávame ako doplnok k pečeným rybám, mäsu, ale hodí sa ik čerstvé zelenine.