Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Studená kôprová omáčka

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56740x
Studená kôprová omáčka

Jednoduchý recept na studenú kôprová omáčku, ktorú podávame k pečeným mäsám, rybám a zelenine.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Studená kôprová omáčka
recept Studená kôprová omáčka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice ostrá horčica
250 ml kyslá smotana
4 ks varený žĺtok
3 lyžice smotana na šľahanie

podľa chuti:

soľ
cukor
čerstvý alebo sterilizovaný kôpor

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Vajcia uvaríme natvrdo. Vyberieme žĺtky a necháme ich vychladnúť. V miske je rozdrobíme, pokvapkáme olejom, pridáme horčicu a vymiešame do hladka. Kyslú smotanu zmiešame so šľahačkou a spojíme s roztlačeným žĺtky. Nakoniec vmiešame kôpor a podľa potreby dochutíme soľou a cukrom. Necháme rozležet vchladu. Studenú kôprová omáčku podávame ako doplnok k pečeným rybám, mäsu, ale hodí sa ik čerstvé zelenine.

Komentáre k receptu Studená kôprová omáčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty