Studená bylinková omáčka so syrom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 65826x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | balkánsky syr |
80 g | eidam (45%) |
1 štipka | chilli korenie |
1 strúčik | cesnak |
3 lyžičky | strúhaný chren |
smotanový biely jogurt | |
podľa chuti: | |
oregano | |
tymián | |
saturejka | |
podľa potreby: | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Ingrediencie si pripravíme vopred - syry nastrúhame na jemnom strúhadle. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. V miske zmiešame jogurt, strúhaný eidam a balkánsky syr, pridáme chren, prelisovaný cesnak a podľa potreby zriedime mliekom. Ochutíme korením - použijeme tymian, saturejka, oregano a štipku čili korenia. Dôkladne premiešame. Podľa chuti prisolíme, ale skôr nebude potreba, balkánsky syr je dosť slaný. Studenú bylinkovou omáčku so syrom dáme aspoň na hodinu vychladiť a podávame ju s pečivom a čerstvou zeleninou. Môžeme ju použiť ik ochutenie cestovín.