Šťuchanky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 62947x
Jednoduchý recept na šťouchané zemiaky, ktoré sú vynikajúce prílohou k vyprážaným zeleninovým pokrmom a masovým karbanátkům.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | zemiaky |
1 ks | veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
Rasco | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej alebo masť |
Postup prípravy receptu
Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na štvrtky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky uvaríme v slanej a okmínované vode domäkka. Cibuľu orestujeme na oleji dozlatista. Mäkké zemiaky zlejeme a prelejeme smaženú cibuľkou is olejom. Rozšťoucháme a podľa chuti prisolíme. Na šťouchánky použijeme iba zemiaky staré, nie nové. Pokrm bude ešte chutnejšie, keď cibuľku usmažíme na domácom masti.