Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šťuchanky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62947x
Šťuchanky

Jednoduchý recept na šťouchané zemiaky, ktoré sú vynikajúce prílohou k vyprážaným zeleninovým pokrmom a masovým karbanátkům.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Šťuchanky
recept Šťuchanky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g zemiaky
1 ks veľká cibuľa

podľa chuti:

Rasco
soľ

podľa potreby:

olej alebo masť

Postup prípravy receptu

Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na štvrtky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky uvaríme v slanej a okmínované vode domäkka. Cibuľu orestujeme na oleji dozlatista. Mäkké zemiaky zlejeme a prelejeme smaženú cibuľkou is olejom. Rozšťoucháme a podľa chuti prisolíme. Na šťouchánky použijeme iba zemiaky staré, nie nové. Pokrm bude ešte chutnejšie, keď cibuľku usmažíme na domácom masti.

Komentáre k receptu Šťuchanky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty