Šťuchané zemiaky so zeleninou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 13959x
Namiesto tradičného zemiakového šalátu môžeme k vyprážaným rybám alebo řízkům podávať šťouchané zemiaky so zeleninou.
Recept na 6 porcií.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | zemiaky |
1 ks | veľká cibuľa |
150 g | mrazená lahôdková zeleninová zmes |
1 lyžička | maslo |
1 lyžica | kapary |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na väčšie kocky, ktoré na oleji orestujeme dozlata. Odkvapkané kapary jemne usekáme. Na malom množstve masla podusíme mrazenú lahôdkovej zeleninovú zmes domäkka. Tekutinu necháme úplne odpariť. Zemiaky olúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode domäkka. Potom ich scedíme, pridáme osmažené cibuľku, kapary, soľ a korenie. Všetko rozšťoucháme a nakoniec vmiešame podusenú zeleninu. Šťouchané zemiaky so zeleninou podávame teplé ku vyprážaným řízkům alebo rybám.