Struhankové knedle
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 61432x
Vyskúšajte rýchle knedle, ktoré sú ľahko stráviteľné a hlavne výborné! Iné nerobím.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 dkg | maslo |
2 snítky | petržlen |
2 ks | žemľa |
3 ks | vajcia |
15 dkg | strúhanka |
100 ml | mlieko |
soľ |
Postup prípravy receptu
Žemle nakrájame na kocky a navlhčíme je mliekom. Petržlen umyjeme a nasekáme. Maslo vymiešame so soľou. Vmiešame vajcia, žemle, strúhanku a nakoniec petržlen. Z cesta tvarujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 5 minút. Záleží na veľkosti knedlí. Strouhankové knedle podávame ako bežné knedle, treba ku sviečkovej.