Strúhaná tvarohová buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 69482x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
150 g | cukor krupica |
400 g | hladká múka |
30 g | kakao |
1 ks | prášok do pečiva |
3 lyžice | mlieko |
1 ks | žĺtok |
1 kocka | hera |
náplň: | |
3 ks | tvaroh |
4 ks | bielok |
3 ks | žĺtok |
300 g | cukor krupica |
1 lyžica | solamyl |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie na cesto odmeriame a zmiešame dohromady. Potom cesto rozdelíme na 2 polovice a dáme do mrazničky tak na 30 minút, aby cesto bolo tvrdé. Zatiaľ si pripravíme náplň. Zmiešame tvaroh, cukor, žĺtky a solamyl. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do tvarohu, opatrne zamiešame. Keď už je cesto zmrznuté, vyberieme 1 časť a nastrúhame ju na plech na papier na pečenie rovnomerne. Na to dáme všetku tvarohovú náplň. A na náplň nastrúhame druhej cesto. Strúhanou tvarohovou buchtu pečieme v rúre pri 160 ° C asi 40 minút. Záleží na rúre. Je lepšie si vziať plech s vyšším okrajom. Upečenú strúhanou tvarohovou buchtu nakrájame a môžeme servírovať.