Štrúdľa s pohánkou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 133945x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
vanilková trest (esencie) | |
olej | |
1 balíček | lístkové cesto |
plnka: | |
4 ks | jablko |
cukor | |
mletá škorica | |
soľ | |
pohánková lámanka | |
strúhanka | |
1 ks | tvaroh |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Jablká zbavíme semien a dužinu nastrúhame. Orechy nasekáme nahrubo. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 tenké pláty. Stredy plátov ľahko posypeme strúhankou. V miske vymiešame tvaroh, soľ, cukor a vanilku. Vzniknutú zmes natrieme na pláty vyvaľkaného cesta - alebo skôr lyžicu poukladáme na strúhanku. Plát ďalej zasypeme suchou pohankou. Ďalej navrstvíme rovnomernú vrstvu jabĺk, zasypeme cukrom a škoricou, pokvapkáme olejom a plát stočíme a konca utesníme. Na plech položíme papier na pečenie a naň opatrne prenesieme štrúdľu - pozor, aby sa pri prenášaní cesto neprotrhlo. Na plechu položený štrúdľu ešte potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 ° C. Foto: Profimedia.cz