Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Štrúdľa s pohánkou

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133945x
Štrúdľa s pohánkou

Pohánkový štrúdľu, ktorý je hneď hotový.

vytlačiť recept Štrúdľa s pohánkou
recept Štrúdľa s pohánkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

vanilková trest (esencie)
olej
1 balíček lístkové cesto

plnka:

4 ks jablko
cukor
mletá škorica
soľ
pohánková lámanka
strúhanka
1 ks tvaroh
1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Jablká zbavíme semien a dužinu nastrúhame. Orechy nasekáme nahrubo. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 tenké pláty. Stredy plátov ľahko posypeme strúhankou. V miske vymiešame tvaroh, soľ, cukor a vanilku. Vzniknutú zmes natrieme na pláty vyvaľkaného cesta - alebo skôr lyžicu poukladáme na strúhanku. Plát ďalej zasypeme suchou pohankou. Ďalej navrstvíme rovnomernú vrstvu jabĺk, zasypeme cukrom a škoricou, pokvapkáme olejom a plát stočíme a konca utesníme. Na plech položíme papier na pečenie a naň opatrne prenesieme štrúdľu - pozor, aby sa pri prenášaní cesto neprotrhlo. Na plechu položený štrúdľu ešte potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 ° C. Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Štrúdľa s pohánkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty