Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Stredomorská rybia polievka

  • polievky
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 145284x
Stredomorská rybia polievka

Elegantné recept pre výnimočné hostiny.

vytlačiť recept Stredomorská rybia polievka
recept Stredomorská rybia polievka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

700 ml rybie vývar
korenie
1 ks fenikel - nakrájaná hľuza
soľ
2 ks cesnak na plátky
1 - štipka - celý šafran
2 lyžice olivový olej
likér s anízové príchuťou - pastis
2 ks šalotka - nakrájaná
1 kg stredomorská ryba (ostriež, Raja, chňapal)
600 g paradajka zrelé - nakrájané
1 ks bouquet garni

Postup prípravy receptu

V tomto recepte používame bouquet garni, čo je zmes byliniek v sitku. V tomto prípade ide o petržlen, tymian, bobkový list, stopkový zeler. Ako prílohu receptu potom použijeme jednu bagetu nakrájanú na plátky, ktoré ľahko opečieme. Ďalej nastrúhaný syr Gruy?re.

Ryby zbavíme kože a kostí a mäso nakrájame na kúsky. V hrnci so silným dnom rozohrejte olej, pridáme fenikel a opekáme ho za častého miešania asi 5 minút. Pridáme šalotky a cesnak a opekáme je 5 minút.

Vmiešame ryby, paradajky, bouquet garni (bylinky), šafran a rybie vývar. Hrniec čiastočne prikryjeme pokrievkou a zmes zvoľna varíme za občasného miešania ďalších 30 minút, kým sa paradajky nerozpadne. Podľa potreby zbierame naberačkou s otvormi penu, ktorá sa tvorí na povrchu.

Z polievky odstránime bouquet garni. Polievku rozmixujeme a prepasírujeme do misy. Polievku vrátime do hrnca, prehrejeme ju, osolíme a okoreníme. Môžeme vmiešať trochu pastise.

Opečené krajčeky chleba posypeme syrom, pridáme na taniere a prelejeme polievkou tak ako na obrázku.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Stredomorská rybia polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty