Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Stredomorská rybia polievka

  • polievky
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143580x
Stredomorská rybia polievka

Elegantné recept pre výnimočné hostiny.

vytlačiť recept Stredomorská rybia polievka
recept Stredomorská rybia polievka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks šalotka - nakrájaná
1 kg stredomorská ryba (ostriež, Raja, chňapal)
600 g paradajka zrelé - nakrájané
1 ks bouquet garni
700 ml rybie vývar
korenie
1 ks fenikel - nakrájaná hľuza
soľ
2 ks cesnak na plátky
1 - štipka - celý šafran
2 lyžice olivový olej
likér s anízové príchuťou - pastis

Postup prípravy receptu

V tomto recepte používame bouquet garni, čo je zmes byliniek v sitku. V tomto prípade ide o petržlen, tymian, bobkový list, stopkový zeler. Ako prílohu receptu potom použijeme jednu bagetu nakrájanú na plátky, ktoré ľahko opečieme. Ďalej nastrúhaný syr Gruy?re.

Ryby zbavíme kože a kostí a mäso nakrájame na kúsky. V hrnci so silným dnom rozohrejte olej, pridáme fenikel a opekáme ho za častého miešania asi 5 minút. Pridáme šalotky a cesnak a opekáme je 5 minút.

Vmiešame ryby, paradajky, bouquet garni (bylinky), šafran a rybie vývar. Hrniec čiastočne prikryjeme pokrievkou a zmes zvoľna varíme za občasného miešania ďalších 30 minút, kým sa paradajky nerozpadne. Podľa potreby zbierame naberačkou s otvormi penu, ktorá sa tvorí na povrchu.

Z polievky odstránime bouquet garni. Polievku rozmixujeme a prepasírujeme do misy. Polievku vrátime do hrnca, prehrejeme ju, osolíme a okoreníme. Môžeme vmiešať trochu pastise.

Opečené krajčeky chleba posypeme syrom, pridáme na taniere a prelejeme polievkou tak ako na obrázku.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Stredomorská rybia polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty