Stredomorská rybia polievka
- polievky
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 145284x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
700 ml | rybie vývar |
korenie | |
1 ks | fenikel - nakrájaná hľuza |
soľ | |
2 ks | cesnak na plátky |
1 - | štipka - celý šafran |
2 lyžice | olivový olej |
likér s anízové príchuťou - pastis | |
2 ks | šalotka - nakrájaná |
1 kg | stredomorská ryba (ostriež, Raja, chňapal) |
600 g | paradajka zrelé - nakrájané |
1 ks | bouquet garni |
Postup prípravy receptu
V tomto recepte používame bouquet garni, čo je zmes byliniek v sitku. V tomto prípade ide o petržlen, tymian, bobkový list, stopkový zeler. Ako prílohu receptu potom použijeme jednu bagetu nakrájanú na plátky, ktoré ľahko opečieme. Ďalej nastrúhaný syr Gruy?re.
Ryby zbavíme kože a kostí a mäso nakrájame na kúsky. V hrnci so silným dnom rozohrejte olej, pridáme fenikel a opekáme ho za častého miešania asi 5 minút. Pridáme šalotky a cesnak a opekáme je 5 minút.
Vmiešame ryby, paradajky, bouquet garni (bylinky), šafran a rybie vývar. Hrniec čiastočne prikryjeme pokrievkou a zmes zvoľna varíme za občasného miešania ďalších 30 minút, kým sa paradajky nerozpadne. Podľa potreby zbierame naberačkou s otvormi penu, ktorá sa tvorí na povrchu.
Z polievky odstránime bouquet garni. Polievku rozmixujeme a prepasírujeme do misy. Polievku vrátime do hrnca, prehrejeme ju, osolíme a okoreníme. Môžeme vmiešať trochu pastise.
Opečené krajčeky chleba posypeme syrom, pridáme na taniere a prelejeme polievkou tak ako na obrázku.
Zdroj: Slovart.cz