Stratené vajcia so zemiakmi a kari omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23750x
Jednoduchý recept na sýty vegetariánsky pokrm, ktorý pripravujeme z vajec, syra, smotany a kari korenie. Podávame s novým zemiakmi a čerstvou zeleninovou oblohou.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | vínny biely ocot |
petržlenová vňať | |
4 ks | vajcia |
300 g | nové zemiaky |
omáčka: | |
2 lyžice | maslo |
250 ml | smotana na varenie |
1 ks | cibula |
2 ks | tavený smotanový syr |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
karí korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
solamyl |
Postup prípravy receptu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Petržlen umyjeme a usekáme. Tavený syr nakrájame na malé kúsky. Omáčka: Na masle zvoľna necháme speniť cibuľku a pridáme nakrájaný tavený syr. Miešame, kým sa syr nerozpustí. Potom zmes ochutíme karí korením, korením a zalejeme smotanou. Podľa potreby môžeme omáčku zahustiť malým množstvo solamylu, ktorý rozpustíme v lyžici vody alebo naopak zriediť smotanou. Nakoniec vmiešame usekanou petržlen a dochutíme soľou. Kari omáčku uchováme na teple. V hlbšej panvici privedieme do varu osolenú a octom okyslenou vodu. Pomocou naberačky do nej vložíme rozklepnutá vajcia a za mierneho probublávání tekutiny, varíme asi 4 minúty. Vajcia vyberieme a necháme odkvapkať. Zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky a rozdelíme na taniere. Pridáme stratená vajcia. Na porciu počítame 2 kusy. Obložíme čerstvou zeleninou a všetko zalejeme kari omáčkou. Stratené vajcia so zemiakmi a karí omáčkou podávame teplá a posypaná bylinkami.