Strapačky s kapustou k údenému mäsu
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 93675x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
1/2 hrnčeka | strúhanka |
500 g | kyslá kapusta |
1 lyžička | soľ |
3 lyžice | olej |
1 kg | zemiakov |
1 dl | voda |
300 g | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu si olúpeme a nakrájame na kocky. Zemiaky si okrájíme. Na polovici oleja speníme a osmažíme cibuľu s polovicou kvaseného kapusta. Podlejeme trochou vriacej vody a podusíme. K surovým postrouhaným bramborům pridáme soľ, múku, strúhanku a urobíme cesto, z ktorého vykrajujeme malé kúsky. Tie potom hádžete do vriacej vody a na povrch je vyberáme dierkovaný naberačkou. Na tanieri strapačky posypeme osmaženým i surovým kapustou. Strapačky s kapustou podávame najlepšie k uzenému mäsu.
Komentáre k receptu Strapačky s kapustou k údenému mäsu (1 komentár)
-
Zoli Oslanec
31.December 2013 17:44
čo keby si písal buď slovenský,alebo český,ak nie si rumun, a skús podľa toho čo píšeš aj uvariť-ak ti to svokra nehodí o hlavu,že przníš slovenské národné jedlo,môžeš si ísť vypiť-na zdravie