Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Strapačky s kapustou k údenému mäsu

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 93675x
Strapačky s kapustou k údenému mäsu

Recept na strapačky vhodné na uzenému mäsu.

vytlačiť recept Strapačky s kapustou k údenému mäsu
recept Strapačky s kapustou k údenému mäsu
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
1/2 hrnčeka strúhanka
500 g kyslá kapusta
1 lyžička soľ
3 lyžice olej
1 kg zemiakov
1 dl voda
300 g hladká múka

Postup prípravy receptu

Cibuľu si olúpeme a nakrájame na kocky. Zemiaky si okrájíme. Na polovici oleja speníme a osmažíme cibuľu s polovicou kvaseného kapusta. Podlejeme trochou vriacej vody a podusíme. K surovým postrouhaným bramborům pridáme soľ, múku, strúhanku a urobíme cesto, z ktorého vykrajujeme malé kúsky. Tie potom hádžete do vriacej vody a na povrch je vyberáme dierkovaný naberačkou. Na tanieri strapačky posypeme osmaženým i surovým kapustou. Strapačky s kapustou podávame najlepšie k uzenému mäsu.

Komentáre k receptu Strapačky s kapustou k údenému mäsu (1 komentár)

  • Zoli Oslanec 31.December 2013 17:44

    čo keby si písal buď slovenský,alebo český,ak nie si rumun, a skús podľa toho čo píšeš aj uvariť-ak ti to svokra nehodí o hlavu,že przníš slovenské národné jedlo,môžeš si ísť vypiť-na zdravie

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty