Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Strakonická štrúdľa

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137132x
Strakonická štrúdľa

Štrúdľu, ktorý sa povedie aj začiatočníkom.

vytlačiť recept Strakonická štrúdľa
recept Strakonická štrúdľa
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

250 g Hera
2 ks žĺtok
450 g hladká múka
7 lyžíc studená voda
2 lyžice ocot
1 štipka soľ

na ozdobu:

cukor múčka

na potření:

olej

náplň:

100 g hrozienka
100 g vlašské orechy
1 kg jablko
2 balíčky škoricový cukor
2 balíčky vanilkový cukor

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny určené na cesto spracujeme na hladké cesto. To zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najlepšie cez noc v chladničke odpočinúť. Jalbka olúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame nadrobno. Orechy môžeme nasekať nahrubo. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Z každej dielu postupne vyvaľkáme placku - na dĺžku plechu. Stredná časť ľahko potrieme olejom, posypeme strúhankou a ni na ňu rozložíme štvrtinu jabĺk. Tá posypeme štvrtinou hrozienok a orechov. Zasypeme polovicou balíčka vanilkového a škoricového cukru. Prehneme voľné okraje a konce uzavrieme. Povrch opäť potrieme olejom. Takto pripravenú nohavici štrúdľu preložíme na suchý plech (alebo vyložený papierom na pečenie) a pečieme v rúre. Najprv je zapekáme sprudka v predhriatej rúre. Potom je pomaly dopekáme zvoľna. Upečený Strakonický štrúdľu necháme trochu vychladnúť, ozdobíme práškovým cukrom, nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Strakonická štrúdľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty