Stracciatellové rezy
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 93840x
Stracciatellové rezy na spôsob Krtkova torte sú vhodné aj k sviatočným chvíľam.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | Banán |
cesto: | |
2 ks | vajcia |
3 lyžice | kakao |
1 hrnek | mlieko |
1 hrnek | olej |
1 1/2 balíčku | kypriaci prášok do pečiva |
1 hrnek | cukor múčka |
2 hrnky | hladká múka |
krém: | |
3 lyžice | cukor múčka |
1 balíček | krémová náplň Stracciatella - Dr Oetker |
125 g | maslo |
200 ml | mlieko |
na ozdobu: | |
šľahačka | |
karamel | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do peny. Múku premiešame s kakaom a práškom do pečiva. Zľahka ju potom vmiešame do peny zo žĺtkov. Primiešame po častiach olej a mlieko. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zabalíme do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikové formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pozvoľna asi 45 minút. Počas pečenia si pripravíme stracciatellový krém podľa návodu, ktorý je uvedený na škatuli. Upečené a vychladnuté cesto lyžicou vydlabeme, ale nie až na dno. Vydlabané cesto rozdrobíme do misky na ďalšie použitie. Banány olúpeme, pozdĺžne rozrežeme a ešte napoly rozkrojíme. Narovnáme je vedľa seba do vydlabaného cesta. Na ne návrším a rovnomerne rozotrieme pripravený krém a ten nakoniec posypeme roztrieštenou cestom. Stracciatellové rezy necháme vychladnúť a stuhnúť. Podávame ku káve alebo čaji, môžeme ešte prizdobiť šľahačkou alebo karamelom.
Komentáre k receptu Stracciatellové rezy (2 komentáre)
-
emili.žilina
07.December 2014 14:14
jeto.velmizložite,avela-roboty-
-
eva krajciova
01.September 2012 00:12
velmi dobry,odporucam