Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Stracciatellové rezy

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 89264x
Stracciatellové rezy

Stracciatellové rezy na spôsob Krtkova torte sú vhodné aj k sviatočným chvíľam.

vytlačiť recept Stracciatellové rezy
recept Stracciatellové rezy sa mi páči
(Recept sa páči celkom 24x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks Banán

cesto:

1 hrnek mlieko
1 hrnek olej
1 1/2 balíčku kypriaci prášok do pečiva
1 hrnek cukor múčka
2 hrnky hladká múka
2 ks vajcia
3 lyžice kakao

krém:

125 g maslo
200 ml mlieko
3 lyžice cukor múčka
1 balíček krémová náplň Stracciatella - Dr Oetker

na ozdobu:

karamel
šľahačka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
hrubá múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do peny. Múku premiešame s kakaom a práškom do pečiva. Zľahka ju potom vmiešame do peny zo žĺtkov. Primiešame po častiach olej a mlieko. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zabalíme do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikové formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pozvoľna asi 45 minút. Počas pečenia si pripravíme stracciatellový krém podľa návodu, ktorý je uvedený na škatuli. Upečené a vychladnuté cesto lyžicou vydlabeme, ale nie až na dno. Vydlabané cesto rozdrobíme do misky na ďalšie použitie. Banány olúpeme, pozdĺžne rozrežeme a ešte napoly rozkrojíme. Narovnáme je vedľa seba do vydlabaného cesta. Na ne návrším a rovnomerne rozotrieme pripravený krém a ten nakoniec posypeme roztrieštenou cestom. Stracciatellové rezy necháme vychladnúť a stuhnúť. Podávame ku káve alebo čaji, môžeme ešte prizdobiť šľahačkou alebo karamelom.

Komentáre k receptu Stracciatellové rezy (2 komentáre)

  • emili.žilina 07.December 2014 14:14

    jeto.velmizložite,avela-roboty-

  • eva krajciova 01.September 2012 00:12

    velmi dobry,odporucam

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt