Sterilizované sladko-kyslé fazuľky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 36038x
Fazuľové struky môžeme zakúpiť v supermarketoch po celý rok. Ak si chceme naložiť pár pohárov sladkokyselých fazuliek, nemusíme čakať až na letné úrodu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | cukor krupica |
1 balíček | DEKO |
0,5 l | ocot |
1 miska | fazuľové struky |
Postup prípravy receptu
Fazuľové struky (celú misu) prepláchneme v studenej vode, necháme odkvapkať. Z strukov odkrojíme tvrdšie konca a struky prekrojíme na 2 - 3 kusy. Záleží na dĺžke strukov. Nálev na fazuľky uvaríme podľa návodu na obale z cukru, octu, vody a obsahu balíka DEKO. Pridáme ale o 0,5 litra vody viac, ako je uvedené v návode. Príprava náleve trvá asi 10 minút pokrájané fazuľky navrstvíme do dôkladne umytých a pohárov a zalejeme horúcim nálevom, asi 1 cm pod okraj pohára. Ak nám nálev zostane, môžeme ho využiť aj na inú zeleninu, napr cibuľky, alebo pripravíme nálev len z polovičnej dávky. Záleží na množstve fazuľových strukov, ktoré budeme sterilizovať. Naplnené a nálevom zaliate poháre pevne uzavrieme viečkami a sterilizujeme pri 85 ° C asi 25 minút. Potom poháre vyberieme a necháme na mieste vychladnúť. Naložené fazuľové struky sú výborné ako zeleninová príloha, napríklad namiesto kyslých uhoriek. Sterilizované sladkokyslej fazuľky sú vhodné aj na prípravu šalátov a teplých jedál.