Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sterilizované sladko-kyslé fazuľky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 36038x
Sterilizované sladko-kyslé fazuľky

Fazuľové struky môžeme zakúpiť v supermarketoch po celý rok. Ak si chceme naložiť pár pohárov sladkokyselých fazuliek, nemusíme čakať až na letné úrodu.

vytlačiť recept Sterilizované sladko-kyslé fazuľky
recept Sterilizované sladko-kyslé fazuľky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

120 g cukor krupica
1 balíček DEKO
0,5 l ocot
1 miska fazuľové struky

Postup prípravy receptu

Fazuľové struky (celú misu) prepláchneme v studenej vode, necháme odkvapkať. Z strukov odkrojíme tvrdšie konca a struky prekrojíme na 2 - 3 kusy. Záleží na dĺžke strukov. Nálev na fazuľky uvaríme podľa návodu na obale z cukru, octu, vody a obsahu balíka DEKO. Pridáme ale o 0,5 litra vody viac, ako je uvedené v návode. Príprava náleve trvá asi 10 minút pokrájané fazuľky navrstvíme do dôkladne umytých a pohárov a zalejeme horúcim nálevom, asi 1 cm pod okraj pohára. Ak nám nálev zostane, môžeme ho využiť aj na inú zeleninu, napr cibuľky, alebo pripravíme nálev len z polovičnej dávky. Záleží na množstve fazuľových strukov, ktoré budeme sterilizovať. Naplnené a nálevom zaliate poháre pevne uzavrieme viečkami a sterilizujeme pri 85 ° C asi 25 minút. Potom poháre vyberieme a necháme na mieste vychladnúť. Naložené fazuľové struky sú výborné ako zeleninová príloha, napríklad namiesto kyslých uhoriek. Sterilizované sladkokyslej fazuľky sú vhodné aj na prípravu šalátov a teplých jedál.

Komentáre k receptu Sterilizované sladko-kyslé fazuľky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty