Stehienka troch chutí
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 131823x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | jednoduchá kuracie stehienka |
marináda: | |
9 lyžíc | olej |
1 lyžica | korenie na čínu |
1/2 lyžičky | granulovaný cesnak |
1,5 lyžičky | soľ |
2 lyžičky | mletá paprika sladká |
2 lyžičky | karí korenie |
1 lyžička | korenie na hranolky |
1,5 lyžičky | horcica |
3 lyžičky | mletý zázvor |
125 ml | olej |
3 lyžice | sójová omáčka |
1 lyžička | staročeskej korenie |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si tri druhy marinád: 125 ml oleja zmiešame so sójovou omáčkou a korením na čínu. 5 lyžíc oleja zmiešame s horčicou, lyžičkou soli, korením na hranolky, kari korením, cesnakom a mletou paprikou. Do 4 lyžíc oleja vmiešame zázvor, staročeské korenie a pol lyžičky soli. Vždy 4 ks stehienok dôkladne premiešame s marinádou, dáme do misky a necháme aspoň 3 hodiny v chlade odležať. V predhriatej rúre pečieme oddelene podľa chuťou na 200 ° C 25 minút zakryté a 25 minút dopekáme odkryté. Podávame s pečivom a alebo s pečenými zemiakmi s prelivom.