Štefánsky punč
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 42652x
Na Vianoce, Boží hod aj na Štefana, rovnako ako na Silvestra, je zvykom byť medzi rodinou a priateľmi. Pripravte im tento rok výborný punč plný ovocia.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 ml | voda |
1000 ml | červené víno (Frankovka) |
50 ml | rum (1 porcia) |
3 - 5 lyžíc | cukor |
1 plechovka | ananás |
1 plechovka | koktailové ovocie |
Postup prípravy receptu
Do hrnca nalejeme vodu, vysypeme obsah oboch plechoviek aj so šťavou, dobre premiešame a všetko uvedieme do varu. Vriacou základ punču osladíme (ale taky nemusíme), prilejeme víno, ale už nevaríme. Len zahrejeme asi na 60 ° C - nemusíme mať teplomer, určite odhadneme. Do hrnčeka alebo pohára z varného skla nalejeme panáka rumu a zalejeme ho puncem (vrátane ovocia). Štěpánská punč podávame horúci a s lyžičkou na ovocie.