Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Štedrovečerný kurací vývar

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3904x
Štedrovečerný kurací vývar

Recept na klasický kurací vývar, špeciálne upravený na Štedrý večer.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Štedrovečerný kurací vývar
recept Štedrovečerný kurací vývar
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g kuracie mäso
1 snítka pažítka
1 ks brokolica
soľ
5 lyžíc polohrubá múka
2 ks zeler
1,5 l zeleninovo-kurací vývar
2 ks Mrkva
mletý korenie
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Uvaríme si kurací vývar so zeleninou. Zlejeme, aby vývar nebol zakalený. Z kostí kurčaťa obere chudé mäso a pokrájame nadrobno. Mrkvu a zeler nakrájame na kolieska. Z koliesok potom vykrajujeme malé hviezdičky. Zmiešame vajcia s múkou a nadrobno pokrájanou pažítkou. Pomocou malej lyžičky tvoríme halušky, ktoré vkladáme do vriaceho vývaru. Pridáme Hviezdičky, mäso a nakrájanú brokolicu. Štedrovečerná kurací vývar ochutíme podľa potreby. Varíme asi päť minút. Štědrovečerné kurací vývar podávame najlepšie teplý.

Komentáre k receptu Štedrovečerný kurací vývar (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty