Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Steak z morského lososa s fazuľkami

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21918x
Steak z morského lososa s fazuľkami

Steak z morského lososa so smotanovými fazuľkami, ktoré ochucujú čerstvým kôprom, podávame s varenými zemiakmi.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Steak z morského lososa s fazuľkami
recept Steak z morského lososa s fazuľkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g čersvé zelené fazuľové struky
3 lyžice biele suché víno
1 ks cibuľa šalotka
kyslá smotana
2 ks nórsky morský losos (á 200g)

na ozdobu:

citrón

podľa chuti:

soľ
čerstvo mleté čierne korenie

podľa potreby:

citrónová šťava
zeleninový vývar
olivový olej

Postup prípravy receptu

Zelené fazuľové struky očistíme, umyjeme a nakrájame na dlhšie rovnomerné kúsky. Cibuľu šalotku olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Čerstvý kôpor očistíme a jemne usekáme. Steaky z lososa očistíme, osušíme pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na oleji osmažíme šalotku, vmiešame fazuľku a všetko krátko orestujeme. Potom zmes zalejeme vínom. Akonáhle sa tekutina odparí, prilejeme vývar a fazuľka podusíme do polomäkké. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a čerstvý kôpor. Podľa potreby fazuľky dochutíme a uchováme na teple. Na oleji z oboch strán opečieme steaky z lososa a ihneď podávame na nahřátých tanieroch s teplými smotanovými fazuľkami. Nakoniec steak z lososa ozdobíme vetvičkou kôpru a kúskom citróna. Ako prílohu zvolíme opekané alebo varené zemiaky.

Komentáre k receptu Steak z morského lososa s fazuľkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty