Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Steak pražského údenára

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55617x
Steak pražského údenára

Recept na zase inú úpravu bravčového mäsa.

vytlačiť recept Steak pražského údenára
recept Steak pražského údenára
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky bravčová kotleta
5 lyžíc olej

omáčka:

80 g nakrájaný pór
1 kelímok smotana na šľahanie
40 g šunka alebo šunkovú salámu
120 g rezané huby
50 g maslo

podľa chuti:

soľ
korenie
citrónová šťava

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Necháme krátko odležať. Medzitým si očistíme a nakrájame šampiňóny s pórom. Šunku nakrájame na rezance. Bravčové plátky opečieme na grile alebo na panvici. Vyberieme a schováme do tepla. Do výpeku dáme nakrájanú šunku, šampiňóny a pór a krátko osmažíme. Pridáme maslo, spoločne podusíme, ochutíme citrónovou šťavou, zalejeme šľahačkou a dodusíme. Steak pražského uzenáře dáme na tanier, prelejeme omáčkou a podávame s prílohou podľa chuti.

Komentáre k receptu Steak pražského údenára (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty