Steak pražského údenára
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 55617x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčová kotleta |
5 lyžíc | olej |
omáčka: | |
80 g | nakrájaný pór |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
40 g | šunka alebo šunkovú salámu |
120 g | rezané huby |
50 g | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie | |
citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Necháme krátko odležať. Medzitým si očistíme a nakrájame šampiňóny s pórom. Šunku nakrájame na rezance. Bravčové plátky opečieme na grile alebo na panvici. Vyberieme a schováme do tepla. Do výpeku dáme nakrájanú šunku, šampiňóny a pór a krátko osmažíme. Pridáme maslo, spoločne podusíme, ochutíme citrónovou šťavou, zalejeme šľahačkou a dodusíme. Steak pražského uzenáře dáme na tanier, prelejeme omáčkou a podávame s prílohou podľa chuti.