Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šťavnaté rizoto

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 37046x
Šťavnaté rizoto

Už dosť suchým českým rizotům, dajte si šťavnaté rizoto!

vytlačiť recept Šťavnaté rizoto
recept Šťavnaté rizoto sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks červená paprika
3 ks vňaťovú cibuľka
1 balíček uvarená ryža
2 ks kuracie prsia
150 smotana na šľahanie
5 - 7 ks cherry paradajky
1/4 kocky masox
1 ks zelená cibuľa

Postup prípravy receptu

Cibuľku olúpeme a najemno nasekáme. Ostatné zeleninu umyjeme a rozkrájame. Na malé kúsky nakrájame kuracie mäso. Vrecko ryže uvaríme podľa návodu na obale a dáme stranou. Na oleji sprudka opečieme cibuľku, pridáme kuracie mäso. Opečieme a pridáme na kocky nakrájanú papriku. Zalejeme masoxu a krátko podusíme. Potom pridáme paradajky, vňaťovú cibuľku a zeleninu podľa vlastnej chuti (hrášok, mrkva, kukurica, šampiňóny). Chvíľku dusíme a pridáme uvarenú ryžu. Zalejeme zmesou smotany, korenia, štipky soli a byliniek (žeruchu, petržlen, bazalka). Smotanovou zmes je možné nahradiť 2 tavenými syry rozpustenými v mlieku v mikrovlnnej rúre. Dusíme. Na záver môžeme pridať nastrúhaný syr. Šťavnaté rizoto podávame ako sme zvyknutí, pridáme čerstvú zeleninu ako prílohu.

Komentáre k receptu Šťavnaté rizoto (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty