Šťavnaté rizoto
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 37046x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | červená paprika |
3 ks | vňaťovú cibuľka |
1 balíček | uvarená ryža |
2 ks | kuracie prsia |
150 | smotana na šľahanie |
5 - 7 ks | cherry paradajky |
1/4 kocky | masox |
1 ks | zelená cibuľa |
Postup prípravy receptu
Cibuľku olúpeme a najemno nasekáme. Ostatné zeleninu umyjeme a rozkrájame. Na malé kúsky nakrájame kuracie mäso. Vrecko ryže uvaríme podľa návodu na obale a dáme stranou. Na oleji sprudka opečieme cibuľku, pridáme kuracie mäso. Opečieme a pridáme na kocky nakrájanú papriku. Zalejeme masoxu a krátko podusíme. Potom pridáme paradajky, vňaťovú cibuľku a zeleninu podľa vlastnej chuti (hrášok, mrkva, kukurica, šampiňóny). Chvíľku dusíme a pridáme uvarenú ryžu. Zalejeme zmesou smotany, korenia, štipky soli a byliniek (žeruchu, petržlen, bazalka). Smotanovou zmes je možné nahradiť 2 tavenými syry rozpustenými v mlieku v mikrovlnnej rúre. Dusíme. Na záver môžeme pridať nastrúhaný syr. Šťavnaté rizoto podávame ako sme zvyknutí, pridáme čerstvú zeleninu ako prílohu.