Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šťavnaté pečené kurča

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 39753x
Šťavnaté pečené kurča

Veľmi jednoduchý a výborný recept na pečené kuriatko, ktoré vďaka slanine nie je suché.

vytlačiť recept Šťavnaté pečené kurča
recept Šťavnaté pečené kurča sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

podľa potreby:

korenie na mäso
tymián
slanina alebo slanina
kurča
zelenina
cibula
cesnaková pasta
voda
ryže
soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky a dáme na dno pekáča. Umyté kurča prošpikujeme kúsky slaniny, potrieme cesnakovou pastou, mierne posolíme, posypeme najprv jemne tymiánom a potom grilovacím korením alebo korením na pečené kurča. Nie naopak - tymian by už nedržal na kurčaťu. Najlepšie je, keď kurča necháme cez noc uležať v chladničke a pečieme nasledujúci deň. Kurča vložíme do pekáča, podlejeme dostatkom vody a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 1 hodinku (podľa skúseností s vlastnou rúrou). Ryžu pečieme tak, že dáme 1 hrnček ryže a 1,5 hrnčeka vody do hrnci. Kto chce, môže dať 2 hrnčeky ryže a 3 hrnčeky vody. Posolíme a môžeme piecť zároveň s kuraťom. Keď uvidíme, že sa voda vyparila, kastrolek prikryjeme pokrievkou, aby sa ryža nevysušili. Z pravidla ju pečiem asi 30 - 45 minút. Keď je mäso upečené, vyberieme ho z pekáča a nasypeme do neho ryžu, môžeme vmiešať sterilizovanú kukuricu alebo vopred pripravenú uvarenú zeleninu či podusenú na cibuľke. Šťavnaté pečené kurča tak máme pripravené zároveň s prílohou.

Komentáre k receptu Šťavnaté pečené kurča (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty