Šťavnaté mexické stehienka
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 2756x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/3 hrnku | citrónová šťava |
1 hrnek | pomarančová šťava |
2 lyžičky | soľ |
1/2 lyžičky | mleté klinčeky |
1/2 lyžičky | mletá škorica |
4 ks | kuracie stehno |
1/2 lyžičky | mletý kmín |
1 strúčik | cesnak |
1 lyžica | mletá sladká paprika |
1/2 lyžičky | oregano |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Príprava marinády: Zmiešame citrónovú a pomarančovú šťavu, cesnak, papriku, oregano, rasca, klinčeky, škoricu, soľ a korenie. Marinádou zalejeme umytá kuracie stehná a necháme odležať v chladničke cez noc alebo aspoň 6 - 8 hodín. Počas marinovanie aspoň raz obrátime. Pripravíme si 4 kusy alobalu a do každého položíme 1 stehno, marinádu rovnomerne rozdelíme a zalejeme ňou mäso v alobale. Balíčky starostlivo zabalíme, aby marináda nevytekala. Vodu v hrnci privedieme k varu, balíky s kuraťom dáme na parák a stiahneme plameň, aby sa voda varila len mierne. Kurča varíme v pare asi 1,5 hodiny. Priebežne kontrolujeme množstvo vody v hrnci pod parák a podľa potreby dolievame. Šťavnatá mexická stehienka podávame treba s opékanými zemiaky.