Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Stánkové langoše

  • hlavné chody
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 261992x
Stánkové langoše

Lacné jednoduché langoše, tak ako je robia v stánkoch s langošema.

vytlačiť recept Stánkové langoše
recept Stánkové langoše sa mi páči
(Recept sa páči celkom 35x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky soľ
500 g hladká múka
1/2 lyžičky cukor
4 dl mlieko
1 balíček droždia (42g)

Postup prípravy receptu

Recept je bez jogurtu, vajíčok a iných zbytočností! Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme asi 5 minút vzísť v teple. Múku osolíme a preosejeme do misy. Pridáme kvások a ručným hnetačom vypracujeme cesto. Cesto môžeme vypracovať aj ručne, ale hnetačom to bude trvať iba 3 - 5 minút. Hotové cesto necháme aspon 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm široký plát a pohárom z neho vykrojíme väčšie kolieska. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť. V panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja, najlepšie vo fritéze. Nakynutá kolieska vytiahneme do strán a ihneď vyprážame v oleji dozlatista. Hotové langoše odkladáme na savý papier, aby sme sa zbavili prebytočného tuku a dopĺňame vybranými surovinami - syr, šunka, cesnak, kečup, tatarka alebo marmeláda.

Komentáre k receptu Stánkové langoše (12 komentárov)

  • VAS 14.March 2023 06:06

    Get Passports, Visas, Driver's License, ID CARDS, Marriage certificates, Diplomas, Birth Certificates, Credit cards, Utility bills, Social Security cards, Resident permits, Death certificates, Banknotes dollar / euro Pounds We are a team of professionals with many years of experience in producing fake passports and other identity documents, best quality producers of fake documents. With more than 10 million documents circulating in the world. Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762

  • Jana No 30.May 2022 13:23

    Robím ich ako Elis, pridám vždy trochu uvarených pretlačených zemiakov, cca 1-2 malé zem. na 250 g múky.

  • Veronika 04.April 2022 12:23

    Já som na miesto mlieka nahradila kyslou smotanou....mléko a vajíčka způsobují tvrdnutí po niekoľko hodinách..

  • Tomas 07.September 2019 15:22

    Suroviny ako jogurt a vajcia by som sbytocnymi nanazyval, maju svoje opodstatnenie!

  • vicky 22.December 2017 17:36

    Su uzastne, mnamkove... vdaka za recept

  • Zuzana 28.October 2016 09:50

    dakujem za recept,su vyborne,ine uz robit nikdy nebudem,jednoduche a chutne,manzelovi velmi chutia,lebo nie su vobec mastne

  • Bruno 19.August 2014 08:19

    Do pravých stánkových langošov nejde ani mlieko...iba voda..

  • Irena 01.April 2014 20:36

    Mnam, mnam. Rychle a dobre langose. Detom som urobila take mensie akurat do ruky a cuduj sa svete, ledva som stihla ochutnat. Doporucujem!

  • Elis 14.November 2013 20:18

    No možno to sú stánkove langoše, ale treba vyskúšať moje,ja teda davam aj uvarené,pretlačené zemiaky,1/2 dávku ako múky,múku polohrubú.Nasekam do ních aj šunkovú salámu, mňam.

  • andrejka 14.January 2013 17:23

    Milka preco nie mlieko ? :)

  • milka 15.December 2012 11:41

    žiadne mlieko

  • alexander 15.February 2011 10:33

    velmi chutne su ked sa naplnia na cibulke orestovanej kuracej kacacej alebo husacej peceni jemne pikantnej

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty