Stánkové langoše
- hlavné chody
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 257755x
Lacné jednoduché langoše, tak ako je robia v stánkoch s langošema.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | soľ |
500 g | hladká múka |
1/2 lyžičky | cukor |
4 dl | mlieko |
1 balíček | droždia (42g) |
Postup prípravy receptu
Recept je bez jogurtu, vajíčok a iných zbytočností! Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme asi 5 minút vzísť v teple. Múku osolíme a preosejeme do misy. Pridáme kvások a ručným hnetačom vypracujeme cesto. Cesto môžeme vypracovať aj ručne, ale hnetačom to bude trvať iba 3 - 5 minút. Hotové cesto necháme aspon 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm široký plát a pohárom z neho vykrojíme väčšie kolieska. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť. V panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja, najlepšie vo fritéze. Nakynutá kolieska vytiahneme do strán a ihneď vyprážame v oleji dozlatista. Hotové langoše odkladáme na savý papier, aby sme sa zbavili prebytočného tuku a dopĺňame vybranými surovinami - syr, šunka, cesnak, kečup, tatarka alebo marmeláda.
Komentáre k receptu Stánkové langoše (11 komentárov)
-
Jana No
30.May 2022 13:23
Robím ich ako Elis, pridám vždy trochu uvarených pretlačených zemiakov, cca 1-2 malé zem. na 250 g múky.
-
Veronika
04.April 2022 12:23
Já som na miesto mlieka nahradila kyslou smotanou....mléko a vajíčka způsobují tvrdnutí po niekoľko hodinách..
-
Tomas
07.September 2019 15:22
Suroviny ako jogurt a vajcia by som sbytocnymi nanazyval, maju svoje opodstatnenie!
-
vicky
22.December 2017 17:36
Su uzastne, mnamkove... vdaka za recept
-
Zuzana
28.October 2016 09:50
dakujem za recept,su vyborne,ine uz robit nikdy nebudem,jednoduche a chutne,manzelovi velmi chutia,lebo nie su vobec mastne
-
Bruno
19.August 2014 08:19
Do pravých stánkových langošov nejde ani mlieko...iba voda..
-
Irena
01.April 2014 20:36
Mnam, mnam. Rychle a dobre langose. Detom som urobila take mensie akurat do ruky a cuduj sa svete, ledva som stihla ochutnat. Doporucujem!
-
Elis
14.November 2013 20:18
No možno to sú stánkove langoše, ale treba vyskúšať moje,ja teda davam aj uvarené,pretlačené zemiaky,1/2 dávku ako múky,múku polohrubú.Nasekam do ních aj šunkovú salámu, mňam.
-
andrejka
14.January 2013 17:23
Milka preco nie mlieko ? :)
-
milka
15.December 2012 11:41
žiadne mlieko
-
alexander
15.February 2011 10:33
velmi chutne su ked sa naplnia na cibulke orestovanej kuracej kacacej alebo husacej peceni jemne pikantnej