Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Stánkové langoše

  • hlavné chody
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 240568x
Stánkové langoše

Lacné jednoduché langoše, tak ako je robia v stánkoch s langošema.

vytlačiť recept Stánkové langoše
recept Stánkové langoše sa mi páči
(Recept sa páči celkom 25x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky cukor
4 dl mlieko
1 balíček droždia (42g)
1/2 lyžičky soľ
500 g hladká múka

Postup prípravy receptu

Recept je bez jogurtu, vajíčok a iných zbytočností! Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme asi 5 minút vzísť v teple. Múku osolíme a preosejeme do misy. Pridáme kvások a ručným hnetačom vypracujeme cesto. Cesto môžeme vypracovať aj ručne, ale hnetačom to bude trvať iba 3 - 5 minút. Hotové cesto necháme aspon 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm široký plát a pohárom z neho vykrojíme väčšie kolieska. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť. V panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja, najlepšie vo fritéze. Nakynutá kolieska vytiahneme do strán a ihneď vyprážame v oleji dozlatista. Hotové langoše odkladáme na savý papier, aby sme sa zbavili prebytočného tuku a dopĺňame vybranými surovinami - syr, šunka, cesnak, kečup, tatarka alebo marmeláda.

Komentáre k receptu Stánkové langoše (7 komentárov)

  • Zuzana 28.October 2016 09:50

    dakujem za recept,su vyborne,ine uz robit nikdy nebudem,jednoduche a chutne,manzelovi velmi chutia,lebo nie su vobec mastne

  • Bruno 19.August 2014 08:19

    Do pravých stánkových langošov nejde ani mlieko...iba voda..

  • Irena 01.April 2014 20:36

    Mnam, mnam. Rychle a dobre langose. Detom som urobila take mensie akurat do ruky a cuduj sa svete, ledva som stihla ochutnat. Doporucujem!

  • Elis 14.November 2013 20:18

    No možno to sú stánkove langoše, ale treba vyskúšať moje,ja teda davam aj uvarené,pretlačené zemiaky,1/2 dávku ako múky,múku polohrubú.Nasekam do ních aj šunkovú salámu, mňam.

  • andrejka 14.January 2013 17:23

    Milka preco nie mlieko ? :)

  • milka 15.December 2012 11:41

    žiadne mlieko

  • alexander 15.February 2011 10:33

    velmi chutne su ked sa naplnia na cibulke orestovanej kuracej kacacej alebo husacej peceni jemne pikantnej

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt