Srnčie stehno s brusnicovou omáčkou a so špenátom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 132828x
Máte doma srnčí stehno a neviete, ako ju pripraviť? Vyskúšajte tento recept. Znie trochu zmätene, ale chutí znamenite!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 kg | srnčí stehno |
olej na vyprážanie | |
marináda: | |
korenie na divočinu | |
olivový olej | |
omáčka: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 pohár | brusnicový kompót |
príloha: | |
1 balíček | mrazený špenát |
1 - 2 ks | vajcia |
vegeta |
Postup prípravy receptu
Srnčí stehno dobre odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájame ju na hrubšie plátky, zľahka naklepeme a posypeme korením na divočinu. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme v chlade odležať. Čím dlhšie, tým lepšie. Na rozohriaty olej kladieme pripravené srnčej plátky. Opečieme z jednej strany a otočíme. Po otočení prikryjeme pokrievkou a necháme opekať. Podľa potreby podlejeme vývarom. Pečieme na miernejšom ohni, kým mäso nezmäkne, asi 90 minút. V priebehu pečenia mäso otáčame. Počas pečenia si pripravíme špenát podľa toho, ako ho máme radi. Po zmäknutí mäso vyberieme a ponecháme vo vyhriatej mise. Do výpeku pridáme brusnicový kompót aj so šťavou, prehrejeme, pridáme kyslú smotanu a premiešame. Srnčie stehno podávame s zemiakovým knedľou, špenátom a prelievame brusnicovou omáčkou.