Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Srnčie stehno s brusnicovou omáčkou a so špenátom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132828x
Srnčie stehno s brusnicovou omáčkou a so špenátom

Máte doma srnčí stehno a neviete, ako ju pripraviť? Vyskúšajte tento recept. Znie trochu zmätene, ale chutí znamenite!

vytlačiť recept Srnčie stehno s brusnicovou omáčkou a so špenátom
recept Srnčie stehno s brusnicovou omáčkou a so špenátom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 kg srnčí stehno
olej na vyprážanie

marináda:

korenie na divočinu
olivový olej

omáčka:

1 kelímok kyslá smotana
1 pohár brusnicový kompót

príloha:

1 balíček mrazený špenát
1 - 2 ks vajcia
vegeta

Postup prípravy receptu

Srnčí stehno dobre odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájame ju na hrubšie plátky, zľahka naklepeme a posypeme korením na divočinu. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme v chlade odležať. Čím dlhšie, tým lepšie. Na rozohriaty olej kladieme pripravené srnčej plátky. Opečieme z jednej strany a otočíme. Po otočení prikryjeme pokrievkou a necháme opekať. Podľa potreby podlejeme vývarom. Pečieme na miernejšom ohni, kým mäso nezmäkne, asi 90 minút. V priebehu pečenia mäso otáčame. Počas pečenia si pripravíme špenát podľa toho, ako ho máme radi. Po zmäknutí mäso vyberieme a ponecháme vo vyhriatej mise. Do výpeku pridáme brusnicový kompót aj so šťavou, prehrejeme, pridáme kyslú smotanu a premiešame. Srnčie stehno podávame s zemiakovým knedľou, špenátom a prelievame brusnicovou omáčkou.

Komentáre k receptu Srnčie stehno s brusnicovou omáčkou a so špenátom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty