Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Srnčie na víne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130411x
Srnčie na víne

Vynikajúce, ale trochu časovo náročnejšia recept na prípravu zveriny.

vytlačiť recept Srnčie na víne
recept Srnčie na víne
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

voda alebo vývar
1/2 balíčku korenie na zverinu
2 lyžičky solamyl
2 dl červené víno
1 kg srnčí stehno
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

Postup prípravy receptu

Srnčí mäso (stehno, bábiku) dobre očistíme a pokrájame na kúsky. Potom ho dôkladne posypeme korením na zverinu a okoreníme, prsty korenie k mäsu vtlačíme a zalejeme olivovým olejom. Necháme ho v uzavretom kastróla 24 hodín uležať (je možné aj dlhšie). Vo vyššom kastróle s pokrievkou si rozpálime asi lyžicu oleja a potom do neho vložíme pripravené mäso. Orestujeme za občasného premiešania, potom prikryjeme pokrievkou. Mäso pečieme minimálne hodinu, podľa potreby pri vypečenie šťavy mäso podlejeme trochou vody alebo vývaru a priebežne miešame. Pred koncom prípravy pridáme k mäsu červené víno av troške vody rozmiešaný solamyl. Osolíme, premiešame, krátko povaríme a odstavíme. Srnčie na víne so vzniknutú omáčkou podávame s zemiakovými hranolčekmi, chutilo by is zemiakových placiek.

Komentáre k receptu Srnčie na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty