Srnčie medailónky na šampiňónoch
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 65602x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 lyžíc | biele víno |
1 lyžica | maslo |
4 plátky | srnčia mäso z chrbta |
3 lyžice | olej |
200 g | šampiňóny |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
mleté nové korenie |
Postup prípravy receptu
Srnčí plátky podľa potreby očistíme, odblaníme je ao obvode je ľahko narežeme, aby sa pri smažení neskrútili. Ľahko je naklepeme, potrieme olejom a necháme 1 - 2 dni v miske uležať. V deň varenia si olúpeme šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Srnčí medailónky osolíme, okoreníme a ľahko zaprášime novým korením. V panvici rozpálime olej s maslom a medailónky v sprudka orestujeme z oboch strán. Potom ich vyberieme a uložíme na nahriaty tanier, priklopíme je. Na panvicu po mäse vsypeme šampiňóny, krátko je osmažíme a zalejeme vínom. Osolíme ich, krátko podusíme a máme hotovo. Srnčie medailóniky rozdelíme na taniere, pokladieme je šampiňóny a môžeme podávať. Vhodnou prílohou sú zemiaky, hranolky a americké zemiaky. Ihneď podávame.