Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Srnčie medailónky na šampiňónoch

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 65602x
Srnčie medailónky na šampiňónoch

Recept na srnčí medailónky podávané so šampiňónmi.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Srnčie medailónky na šampiňónoch
recept Srnčie medailónky na šampiňónoch
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 lyžíc biele víno
1 lyžica maslo
4 plátky srnčia mäso z chrbta
3 lyžice olej
200 g šampiňóny

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
mleté nové korenie

Postup prípravy receptu

Srnčí plátky podľa potreby očistíme, odblaníme je ao obvode je ľahko narežeme, aby sa pri smažení neskrútili. Ľahko je naklepeme, potrieme olejom a necháme 1 - 2 dni v miske uležať. V deň varenia si olúpeme šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Srnčí medailónky osolíme, okoreníme a ľahko zaprášime novým korením. V panvici rozpálime olej s maslom a medailónky v sprudka orestujeme z oboch strán. Potom ich vyberieme a uložíme na nahriaty tanier, priklopíme je. Na panvicu po mäse vsypeme šampiňóny, krátko je osmažíme a zalejeme vínom. Osolíme ich, krátko podusíme a máme hotovo. Srnčie medailóniky rozdelíme na taniere, pokladieme je šampiňóny a môžeme podávať. Vhodnou prílohou sú zemiaky, hranolky a americké zemiaky. Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Srnčie medailónky na šampiňónoch (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty