Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Srnčia pečeň na slivkách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132852x
Srnčia pečeň na slivkách

Ak máte radi zverinu, pochutnáte si iste aj na takto pripravených pečeni. Stačí len otvoriť slivkový kompót a pustiť sa do prípravy receptu.

vytlačiť recept Srnčia pečeň na slivkách
recept Srnčia pečeň na slivkách
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 dkg anglická slanina
1 ks srnčia pečeň
1 ks slivkový kompót
2 ks cibula

podľa chuti:

soľ
korenie na divočinu
tymián
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Pečeň umyjeme a nakrájame na plátky. Vložíme ich na rozpálený olej a opečieme. Po otočení pridáme na dlho pokrájanú cibuľu a zavárané slivky a prúžky anglickej slaniny. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián (ak máme, tak korenie "na divočinu") a prikryjeme pokrievkou. Priebežne pečeň podlievame šťavou z kompótu. Podávame so zemiakovou kašou a zdobíme brusnicami (môžeme kompótom červených ríbezlí) a šľahačkou.

Komentáre k receptu Srnčia pečeň na slivkách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty