Srnčí guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 52901x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | srnčí predné |
115 g | paradajkový pretlak |
3 ks | cibula |
podľa chuti: | |
hladká múka | |
cesnak | |
2 lyžice | mletá sladká paprika |
soľ | |
voda | |
olej | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Vypláchnuté mäso nakrájame na kocky. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Cibuľu osmažíme na polovici dávke tuku do ružova. Pridáme papriku, krátko osmažíme, zastříkneme vodou, mierne osolíme, pridáme paradajkový pretlak a vložíme mäso. Srnčí dusíme za občasného premiešania. Keď je mäso čiastočne mäkké, pridáme rozdrvenou majoránku, korenie a rozdrviť cesnak a dusíme takmer domäkka. Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme ho. Základ gulášu zahustíme svetlou zásmažkou, čo je zvyšný tuk s múkou, orestujeme, podľa potreby pridáme vodu, rozšľaháme a za občasného premiešania varíme najmenej 20 minút. Pred ukončením varu omáčku podľa potreby prisolíme a precedíme na mäso. Srnčí guláš znovu krátko prevaríme. Hotový srnčí guláš podávame s kynutým knedľou.