Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Srnčí guláš

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 52901x
Srnčí guláš

Recept na kúsky duseného mäsa s hnedočervenú omáčkou.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Srnčí guláš
recept Srnčí guláš sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg srnčí predné
115 g paradajkový pretlak
3 ks cibula

podľa chuti:

hladká múka
cesnak
2 lyžice mletá sladká paprika
soľ
voda
olej
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Vypláchnuté mäso nakrájame na kocky. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Cibuľu osmažíme na polovici dávke tuku do ružova. Pridáme papriku, krátko osmažíme, zastříkneme vodou, mierne osolíme, pridáme paradajkový pretlak a vložíme mäso. Srnčí dusíme za občasného premiešania. Keď je mäso čiastočne mäkké, pridáme rozdrvenou majoránku, korenie a rozdrviť cesnak a dusíme takmer domäkka. Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme ho. Základ gulášu zahustíme svetlou zásmažkou, čo je zvyšný tuk s múkou, orestujeme, podľa potreby pridáme vodu, rozšľaháme a za občasného premiešania varíme najmenej 20 minút. Pred ukončením varu omáčku podľa potreby prisolíme a precedíme na mäso. Srnčí guláš znovu krátko prevaríme. Hotový srnčí guláš podávame s kynutým knedľou.

Komentáre k receptu Srnčí guláš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty