Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Srnčí guláš na hubách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137382x
Srnčí guláš na hubách

Iste si viete uvariť dobrý guláš. Ale ochutnali ste guláš srnčí? Vyskúšajte tento recept na srnčí guláš na hubách so zemiakovým knedľou.

vytlačiť recept Srnčí guláš na hubách
recept Srnčí guláš na hubách sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 sklenka naložené huby
4 ks cibula
1,5 kg srnčí stehno
3 lyžice hladká múka

na ozdobu:

brusnice

podľa chuti:

sušená smotana
bobkový list
2 - 3 lyžíc korenie na divočinu
sušený tymian
soľ
mleté čierne korenie

príloha:

zemiakový knedlík

Postup prípravy receptu

Mäso dobre očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme a spolu so slaninou ju nakrájame na drobné kocky. V hlbšej panvici si orestujeme cibuľku, pridáme slaninu a potom aj kocky mäsa. Orestujeme, pridáme korenie, bobkový list a tymián a priklopíme pokrievkou. Pri vypékání podlievame vodou. Srnčí dusíme domäkka. Zhruba v polovici pridáme huby. Potom mäso zaprášime hladkou múkou, premiešame, postupne za stáleho miešania zalejeme vodou a prevaríme. Ochutíme soľou, korením, pridáme smotanu. Srnčie guláš na hubách doplníme lyžičkou brusníc a podávame so zemiakovým knedľou.

Komentáre k receptu Srnčí guláš na hubách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty