Srnčí guláš na hubách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 139286x
Iste si viete uvariť dobrý guláš. Ale ochutnali ste guláš srnčí? Vyskúšajte tento recept na srnčí guláš na hubách so zemiakovým knedľou.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 kg | srnčí stehno |
3 lyžice | hladká múka |
1 sklenka | naložené huby |
4 ks | cibula |
na ozdobu: | |
brusnice | |
podľa chuti: | |
sušená smotana | |
bobkový list | |
2 - 3 lyžíc | korenie na divočinu |
sušený tymian | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
príloha: | |
zemiakový knedlík |
Postup prípravy receptu
Mäso dobre očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme a spolu so slaninou ju nakrájame na drobné kocky. V hlbšej panvici si orestujeme cibuľku, pridáme slaninu a potom aj kocky mäsa. Orestujeme, pridáme korenie, bobkový list a tymián a priklopíme pokrievkou. Pri vypékání podlievame vodou. Srnčí dusíme domäkka. Zhruba v polovici pridáme huby. Potom mäso zaprášime hladkou múkou, premiešame, postupne za stáleho miešania zalejeme vodou a prevaríme. Ochutíme soľou, korením, pridáme smotanu. Srnčie guláš na hubách doplníme lyžičkou brusníc a podávame so zemiakovým knedľou.