Srbská čorba
- hlavné chody
- srbská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 34692x
Tá chuť je naozaj vynikajúci, určite tento recept vyskúšajte!
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | kečup |
25 dkg | bravčové mäso |
1 ks | cibula |
1 ks | petržlen |
4 guličky | celé nové korenie |
olej | |
3 ks | bobkový list |
1/2 ks | zeler |
soľ | |
hladká múka | |
1 ks | Mrkva |
mletá sladká paprika | |
1 šálek | hrasok |
1 pohár | lečo |
1 ks | paradajkový pretlak |
4 ks | zemiaky |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Nakrájame cibuľu na kocky a osmažíme ju na oleji, vmiešame mäso a opečieme ho. Pridáme papriku, soľ, zalejeme chybou a varíme. Až bude mäso takmer mäkké, pridáme zvyšné korenie, všetku zeleninu nakrájanú na kocky, lečo, hrášok, pretlak a kečup a varíme do zmäknutia. Zo srbskej Corby vyberieme bobkové listy a nové korenie, zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a už len krátko povaríme. Srbskou čorba podávame s čerstvým pečivom alebo podľa chuti.