Špongiová torta s nektárinkami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 66774x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | cukor múčka |
2 balíčky | vanilkový cukor |
4 - 6 ks | nektarinka |
3 kelímky | smotana na šľahanie (215g) |
1 balíček | cukrárske piškóty |
na ozdobu: | |
nektarinka | |
podľa potreby: | |
cukor múčka na vysypanie | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Nektárinky očistíme, vymrští a nakrájame na tenké mesiačiky. Smotanu vymiešame s oboma druhmi cukru do hustej peny. Tortovú formu (26cm) vymažeme rozměklým maslom a vysypeme práškovým cukrom. Na dno rozložíme piškóty, poukladáme je časťou nektáriniek a zakryjeme polovicou smotanovej náplne. Potom dáme opäť vrstvu piškót, zvyšok nektáriniek a zakryjeme je smotanou. Uhladíme a vložíme do chladničky, najlepšie cez noc, stuhnúť. Pred podávaním špongiovité dort s nektárinkami vyberieme z formy a ozdobíme mesiačikmi ovocia.