Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špongiová torta s nektárinkami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65598x
Špongiová torta s nektárinkami

Nepečená špongiová torta sa smotanovou náplňou a čerstvými nektárinkami je najlepší na druhý deň.

vytlačiť recept Špongiová torta s nektárinkami
recept Špongiová torta s nektárinkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g cukor múčka
2 balíčky vanilkový cukor
4 - 6 ks nektarinka
3 kelímky smotana na šľahanie (215g)
1 balíček cukrárske piškóty

na ozdobu:

nektarinka

podľa potreby:

cukor múčka na vysypanie
maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Nektárinky očistíme, vymrští a nakrájame na tenké mesiačiky. Smotanu vymiešame s oboma druhmi cukru do hustej peny. Tortovú formu (26cm) vymažeme rozměklým maslom a vysypeme práškovým cukrom. Na dno rozložíme piškóty, poukladáme je časťou nektáriniek a zakryjeme polovicou smotanovej náplne. Potom dáme opäť vrstvu piškót, zvyšok nektáriniek a zakryjeme je smotanou. Uhladíme a vložíme do chladničky, najlepšie cez noc, stuhnúť. Pred podávaním špongiovité dort s nektárinkami vyberieme z formy a ozdobíme mesiačikmi ovocia.

Komentáre k receptu Špongiová torta s nektárinkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt