Špízy z rúry
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 30125x
Recept na skvelé špízy s mäsom, údeninou, cuketou a šampiňóny.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | bravčová krkovička |
100 g | šampiňóny |
0,5 ks | žltá paprika |
4 ks | cibula |
0,5 ks | červená paprika |
75 g | slanina |
1 ks | slovácká klobása |
50 g | sušené slivky |
100 g | anglická slanina |
podľa chuti: | |
sójová omáčka | |
olivový olej | |
mleté čierne korenie | |
provensálske korenie | |
grilovacie korenie | |
vegeta |
Postup prípravy receptu
Špajle namočíme do oleja. Krkovičku a zeleninu očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso a slaninu nakrájame na kocky, klobásku na kolieska, malé cibuľky nakrájame na šestiny a papriky na štvorčeky. Slivky sparíme, osušíme a každú zabalíme do plátku slaniny. Malé šampiňóny olúpeme a len rozpolíme alebo necháme celé, nôžky odstránime. Mäso zľahka okoreníme vegetou. Na špajdle napichujeme suroviny v ľubovoľnom poradí. Pripravené špízy okoreníme mletým čiernym korením, vegetou, grilovacím korením a môžeme pridať aj provensálske korenie. Rúru rozohrejeme na 170 ° C. V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a špízy sprudka orestujeme zo všetkých strán. Potom špízy rozložíme na plech alebo pekáč, prelejeme vypečeným olejom a prelejeme sójovou omáčkou. Plech sa špízy vložíme do rúry a pečieme dozlata. Špízy z rúry podávame s provensálskymi smotanovými zemiakmi.