Špízy so slivkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58379x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 plátkov | anglická slanina |
20 ks | slivky |
1 kg | kuracie prsia |
marináda: | |
3 lyžice | olej |
1 lyžica | farebný korenie |
3 lyžice | sezamové semienko |
soľ | |
podľa chuti: | |
chilli korenie | |
soľ | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kúsky. Mäso dáme do misy, pridáme k nemu olej, soľ, farebný korenie, sezam a dôkladne premiešame. Mäso uložíme do chladničky a necháme aspoň dve hodiny odležať. Medzitým si pripravíme slivky. Slivky umyjeme a vykôstkujeme. Každú slivky posypeme práškovým cukrom, soľou a štipkou čili korenia. Každú takto pripravenú slivky zabalíme do plátku anglickej slaniny. Z mäsa a sliviek budeme tvoriť špízy. Na ihlu striedavo napichujeme mäso a vo slanine zabalenú slivky. Takto pripravené špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme z oboch strán dozlatista. Vhodnou prílohou ku grilovaným špízům je čerstvý chlieb a zelenina.